
LEVEL UP project
Ελένη Ευαγγελοπούλου, Τμήμα Εκπαίδευσης και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΣΘΕΒ)
Αναβάθμιση και επανεκπαίδευση των στελεχών και των εργαζομένων των ΜΜΕ με στόχο την ενδυνάμωση του ψηφιακού τους μετασχηματισμού.
Πωλήσεις για Startups. Πούλα τον εαυτό σου, το προϊόν σου, την εταιρεία σου
Λευτέρης Παπαγεωργίου, CEO της Entranet, Συγγραφέας
Γιατί, αν σερβίρεις κρασί από βαρύτερο μπουκάλι, έχει
καλύτερη γεύση; Γιατί, κάποιος αισθάνεται ότι το αυτοκίνητό του έχει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά αν είναι πλυμένο; Γιατί οι επιβάτες μιας πτήσης αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια
αν το αεροπλάνο δεν έχει διαφημίσεις στην εξωτερική του όψη;
Γιατί η Uber κατέγραψε μεγάλη επιτυχία, ακόμα και σε
χώρες που οι υπηρεσίες ταξί είναι εξαιρετικού επιπέδου;
Γιατί, αν πληρώσεις κάτι ανέπαφα με κάρτα, το αισθάνεσαι
15% φθηνότερο; Γιατί κάποιος να αγοράσει ένα φωτάκι που μπαίνει μέσα στη λεκάνη;
Σε αυτή την παρουσίαση θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο μέγιστο ερώτημα όλων των εποχών…
Είναι ΟΛΟΙ οι πελάτες παλαβοί;;;


Μία travel-tech πλατφόρμα για επαγγελματίες του τουρισμού
Παύλος Βασιλειάδης, co-founder της Upiria
Ο Παύλος είναι παθιασμένος με την ταξιδιωτική βιομηχανία και τη φιλοξενία και στόχος του είναι να διαταράξει τη βιομηχανία με μια καινοτόμο τεχνολογική λύση. Είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας της Microsoft Business Application και τα τελευταία δέκα χρόνια συμβουλεύει πολλούς διεθνείς οργανισμούς για το πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις επιχειρηματικές τους εφαρμογές.
Επί του παρόντος, είναι διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Upiria P.C., μιας εταιρείας ταξιδιών τεχνολογίας με εστίαση στις περιηγήσεις και τουριστικές δραστηριότητες. Επιπλέον, συνεργάζεται με την KPMG, όπου έχει υπό την ευθύνη του την κλαδική συνεργασία της KPMG με την Microsoft για την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.
Η γνώση του στον τομέα των Επιχειρηματικών Εφαρμογών σε συνδυασμό με το πάθος του για την ταξιδιωτική βιομηχανία τον καθιστά έναν εξαιρετικό υποψήφιο για να φέρει την εφαρμογή Upiria στην αγορά.
Θα μας μιλήσει για την ανάγκη ψηφιοποίησης του βιωματικού κλάδου, το πόσο σημαντικός είναι για την οικονομία μας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Θα το δούμε από την οπτική γωνία μιας travel-tech startup που έχει ως στόχο όχι μόνο να καινοτομήσει στο τεχνολογικό κομμάτι αλλά και να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες του τουρισμού στην αξιοποίηση της τεχνολογίας.
The Go To Market tech stack in the AI era!
(From ERPs like NetSuite, to Salesforce, to the composable tech stack and AI co-pilots)
Ιωάννης Μπακαγιάννης, CEO της Knitly.app!
Ο Γιάννης είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας προϊόντων τεχνολογίας, ‘top machine learning voice’ όπως μας αποκαλύπτει το προφίλ του στο Linkedin και προσανατολισμένος κυρίως στα αποτελέσματα.
Θα αναλύσουμε τις νέες τεχνολογίες που διευκολύνουν τις καθημερινές εργασίες, τη δημιουργία καινοτόμων εργαλείων, καθώς και τις αλλαγές στις δεξιότητες που απαιτούνται για το μέλλον. Η ομιλία επικεντρώνεται στη χρήση AI για τη βελτιστοποίηση των εργασιακών διαδικασιών, την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών και τη δημιουργία νέων ευκαιριών για τους εργαζόμενους, διατηρώντας πάντα τον ανθρώπινο παράγοντα στο επίκεντρο.


Η Επανάσταση στη Στάθμευση και η Μελλοντική Βιωσιμότητα των Πόλεων
Ηλίας Ζαφειριάδης, co-founder της Park on Time
Ο Ηλίας Ζαφειριάδης γεννήθηκε και διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Από το 2003 εργάζεται στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, και από το 2010 είναι υπεύθυνος στο Τμήμα Προμηθειών.
Η πολύχρονη εμπειρία του στον τομέα των συγκοινωνιών τον βοήθησε να κατανοήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ιδιαίτερα αναφορικά με το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα στάθμευσης. Αυτή η εμπειρία τον οδήγησε στην απόφαση να αναζητήσει μια λύση για την καθημερινή δυσκολία εύρεσης θέσης στάθμευσης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας καινοτόμου εφαρμογής.
Συμμετέχοντας στο εργαστήριο του Lab40, ανέπτυξε σε συνεργασία με μια ομάδα μια εφαρμογή που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αστικές περιοχές, με την υποστήριξη της Anthology Ventures.
Στην εκδήλωση θα αναλύσει την καινοτόμο εφαρμογή Park On Time, που στοχεύει στη βελτίωση της αστικής βιωσιμότητας και στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος της έλλειψης θέσεων στάθμευσης στις πόλεις. Μέσα από την εμπειρία του στον τομέα των συγκοινωνιών, θα μοιραστεί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά, αναδεικνύοντας πώς η εφαρμογή του μπορεί να μειώσει τη συμφόρηση και τις εκπομπές ρύπων, προσφέροντας παράλληλα μία έξυπνη λύση για την οργάνωση της κυκλοφορίας. Η ομιλία του θα εστιάσει στη σημασία της τεχνολογίας για τη δημιουργία βιώσιμων αστικών κέντρων και θα προσφέρει έμπνευση για νέες προσεγγίσεις στη διαχείριση των πόλεων του μέλλοντος.
Η μεταμόρφωση της καινοτομίας σε αγαθό και η εμπορικοποίηση της
Αργύρης Σπυρίδης, CEO της Anthology Ventures
Ο Αργύρης Σπυρίδης έχει πάνω από 27 χρόνια εμπειρία στον χώρο της Συμβουλευτικής σε ένα εύρος από startups έως μεγάλες επιχειρήσεις, στον σχεδιασμό προγραμμάτων επιχειρηματικής επιτάχυνσης, τις επενδύσεις νέων τεχνολογιών και την εκπαίδευση μεντόρων Ευρώπη.
Σημερα διατελεί CEO της Anthology Ventures, ένα studio Επιχειρηματικών Αγγέλων και Startups με δραστηριότητα στη ΚΕ/ΝΑ Ευρώπη και Μεσόγειο μέσω συμμετοχών σε νεοφυείς επιχειρήσεις όσο και σε διεθνή consortia που ενισχύουν την Ερευνα και Καινοτομία.
Ο Αργύρης είναι επίσης συνιδρυτής και managing partner της Anthology Management που εστιάζει στην ανάπτυξη τοπικών και περιφερειακών οικοσυστημάτων καινοτομίας αλλα και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικου Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN). Η προγενέστερη του δραστηριότητα έως το 2017 και την ίδρυση της Anthology Ventures εστιάστηκε στην υποστήριξη επιχειρήσεων και ένα πολυετές διδακτικό έργο στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Μετά τo σπάσιμο της φούσκας των dot.coms το 2000 και τη προσπέραση των φόβων του millenium clock, η ανθρωπότητα εισήλθε σε μια φάση οπου δημοκρατικοποιήθηκε η καινοτομία μετατρεπόμενη σε αγαθό (commodity). Στην συντελούμενη μετάβαση, η εμπορικοποίηση των τεχνολογιών συναντά εμπόδια παρά την σημαντικά αυξημένη σήμερα προσβασιμότητα στη τεχνολογία. Η διαδρομή προς τη δημιουργία ανταγωνιστικών λυσεων που θα αντλήσουν κεφάλαια αλλά και συνεργασίες καθώς κινούνται από το στάδιο της ιδέας- σκεπτικού ή προϊόντος επιστημονικής έρευνας στο στάδιο ενός εμπορικού ή βιομηχανικού πρωτοτύπου, παραμένει ένα δύσκολο έργο για τους φερέλπιδες επιχειρηματίες ή ερευνητές.
Οι διαστάσεις της πρόκλησης που πρέπει έγκαιρα να συνεκτιμώνται και η επιλογή της κατάλληλης διαδρομής για την εμπορικοποίηση και χρηματοδότηση (commercialization and funding pathway) θα κρίνουν το μέλλον της κάθε φιλόδοξης προσπάθειας”


Το Spotify της…Ερευνας!
Νικόλαος Νανάς, Founder της Akanaba, AI Enthusiast | Innovator | Problem Solver, Co-founder of Noowit, Noodio.fm, & StageDiving.gr, product leader for Scitrus, PhD in Artificial Intelligence
Ο Νίκος Νανάς, είναι ιδρυτής του Akanaba, και πολλών άλλων startups. Είναι ειδικός στην Τεχνητή Νοημοσύνη με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην εξατομίκευση περιεχομένου, τα ψηφιακά μέσα και την έρευνα. Το διδακτορικό του στην Τεχνητή Νοημοσύνη με εξειδίκευση στα Τεχνητά Ανοσοποιητικά Συστήματα συνοδεύτηκε από δέκα χρόνια ακαδημαϊκής πορείας στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ακολούθησαν τρία startups, εκ των οποίων το Noowit, μία πλατφόρμα για την έκδοση ευφυών περιοδικών στο διαδίκτυο,η οποία εξαγοράστηκε από την Atypon/Wiley και μετεξελίχθηκε στο Scitrus, με στόχο να βοηθήσει τους ερευνητές να ενημερώνονται εξατομικευμένα για τις εξελίξεις στον τομέα τους. Στη Frontiers ηγήθηκε έργων όπως τα Research Topic Magazines, για τα οποία βραβεύτηκε το 2023. Από τις αρχές του 2024 εστιάζει στη βελτίωση της συνεργασίας και της ανοικτής επιστήμης μέσω έξυπνου σχεδιασμού και αλγορίθμων, με το Akanaba που στόχο έχει να γίνει το Spotify της έρευνας.
Ecoventures – Εκπαίδευση επιχειρηματικότητας σε σχολεία!
Τηλέμαχος Αγγελόπουλος, co-founder της Prosvation
Ο Tilemachos Angelopoulos είναι συνιδρυτής και managing director της Prosvation. Είναι οικονομολόγος με ειδικότητα την επιχειρηματικότητα.
Η καριέρα του μοιράζεται ανάμεσα στην οικογενειακή επιχείρηση Συμβούλων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται για περισσότερα από 10 χρόνια στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, στην Prosvation στην οποία συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις, ευρωπαϊκά προγράμματα και εκδηλώσεις καθώς επίσης και στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Ελλάδος ως καθηγητής στα τμήματα διοίκησης επιχειρήσεων και λογιστικής.
Από το 2023 συμμετέχει ως project manager στο πρόγραμμα Erasmus+ EcoVentures project που έχει ως αντικείμενο την καλλιέργεια της πράσινης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας σε έφηβους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στο Larissa #StartupGreeceWeek θα μας μιλήσει για την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στα σχολεία.
